3 Jun

Ezúton tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy 2020. június 15. napjától Nagykövetségünk Konzuli Részlegének ügyfélszolgálatán ismételten lehetőség nyílik tartózkodási engedély kérelmek előterjesztésére.

A kérelmezés során kérjük vegyék figyelembe, hogy konzuli részlegünk fokozatosan, beutazási célhoz kötötten biztosít időpontot a kérelmezők részére.  A kérelmek előterjesztése érdekében kérjük, hogy konzuli részlegünk munkatársaival telefonon (10 6532-0665) vagy elektronikus úton (visa.pek@mfa.gov.hu) legyenek kedvesek egyeztetni.

Hamarosan lehetőség nyílik online időpontfoglalásra, melyről a későbbiek folyamán külön tájékoztatást helyezünk el honlapunkon.

Figyelem! Amennyiben a koronavírus-járvány okán elrendelt veszélyhelyzet idején a harmadik országbeli állampolgár Magyarországon tartózkodott és az okmány meghosszabbítása iránt nem tudott intézkedni, úgy a tartózkodási engedély automatikusan meghosszabbodik a veszélyhelyzet megszűnését követő 45. napig.  Amennyiben a harmadik országbeli állampolgár a járvány alatt származási országába visszatért és időközben tartózkodási engedélye lejárt, úgy nem lehetséges a Magyarország területére történő visszatérés és új tartózkodási engedély iránti kérelmet szükséges előterjeszteni a külképviseleten. További részletes tájékoztatás az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság honlapján elérhető:

http://www.oif.gov.hu/index.php?option=com_k2&view=item&layout=item&id=1563&Itemid=2026&lang=hu