A kiszervezés terén nyert kínai tapasztalatok birtokában, valamint a schengeni vízumkérelmezők számára magasabb színvonalú szolgáltatás és jobb ügyfélszolgálati környezet biztosítása érdekében, Magyarország Külgazdasági és Külügyminisztériuma a TLScontact-ot bízta meg, hogy Magyar Vízumkérelem-átvevő Központokat működtessen a Kínai Népköztársaságban (szárazföldi terület).
A Pekingben és Sanghajban működő Vízumkérelem-átvevő Központokat továbbiak megnyitása követi Kína szárazföldi területének több nagyvárosában.
Pekingben a kérelmezők a 3F-05, Tower C (South gate), Parkview Green No. 9 Dongdaqiao Road, Chaoyang District, Beijing, China, 100020 címen működő Vízumkérelem-átvevő Központban adhatják be kérelmeiket. A Vízumkérelem-átvevő Központ hétfőtől péntekig 08.30 és 16.30 óra között tart nyitva. Időpontfoglalás: https://hu.tlscontact.com/cn/BJS/index.php . Telefonos ügyfélszolgálat: 400-605-6622.
2016 júniusában Shenyang (Liaoning tartomány), Guangzhou (Guangdong) és Hangzhou (Zhejiang) városokban nyílnak Magyar Vízumkérelem-átvevő Központok.
A tervek szerint, az év végéig összesen 13 városban lesz elérhető a schengeni vízumkérelmek benyújtásának lehetősége.
Magyarország Nagykövetsége és Főkonzulátusai minden jogot fenntartanak a kérelmek ügyében hozott döntések, a kérelmezők személyes interjúra történő behívása, további támogató dokumentumok igénylése tekintetében. A TLScontact semmilyen befolyással nem rendelkezik bármely kérelmi ügyben hozandó döntésre.
A kérelmek Vízumkérelem-átvevő Központban történő benyújtása nem kötelező. A kérelmezők a Nagykövetség Konzuli Osztályán is benyújthatják vízumkérelmeiket, előzetes időpont-foglalás alapján.