Hírek

Veszélyhelyzet kihirdetése Magyarországon

A koronavírus-járvány miatt a kormány döntésének megfelelően 2020. november 03-tól rendkívüli jogrend lépett életbe Magyarországon. A kormány a koronavírus-világjárvány következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében Magyarország egész területére veszélyhelyzetet hirdetett ki.

A vonatkozó kormányrendeletek:

Tovább

Tájékoztatás a Kínai Népköztársaság területére történő belépés újabb korlátozásairól

2020. november 06. napjától a Kínai Népköztársaság területére történő visszatérés feltétele a repülőgépre történő beszállást megelőző 48 órán belül elvégzett és negatív eredményt produkáló PCR teszt és IgM antitest vérvizsgálat, illetve az elvégzett vizsgálatok helye szerint kínai nagykövetség által kiállított igazolás beszerzése. További részletszabály, hogy tranzitálás esetén, a tranzitországban is el kell végeztetni a vizsgálatokat, majd az érintett kínai nagykövetség által kiállított igazolást szintén be kell szerezni. További részletekért kattintson a TOVÁBB gombra.

Tovább

Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram

A Külgazdasági és Külügyminisztérium elindítja a  Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogramot, amely célja a magyar gyökerekkel rendelkező külföldi hallgatók magyar felsőoktatási intézményekben folytatandó tanulmányainak kiemelt támogatása.

Tovább

Tájékoztatás a Kína területére történő belépésről érvényes tartózkodási engedéllyel rendelkező külföldiek részére

Tekintettel a jelenlegi COVID-19 helyzetre, kiemelve a járványmegelőzés és -ellenőrzés szükségességét, a kínai Külügyminisztérium és a kínai Nemzeti Bevándorlási Hivatal (NIA) az érvényes kínai vízummal vagy tartózkodási engedéllyel rendelkező külföldi állampolgárok beutazásának ideiglenes felfüggesztéséről szóló 2020. március 26-án kiadott közleményét az alábbi módosításokkal egészítette ki. 

Tovább

Eljárásrend a nem magyar állampolgárságú hallgatók Magyarországra történő beutazásának és egészségügyi vizsgálatának speciális szabályairól

A járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló 408/2020. (VIII. 30.) Korm. rendelet értelmében 2020. szeptember 1-jétől Magyarország módosította a beutazás szabályait. Az alábbiakban, tájékoztató jelleggel, rövid áttekintést adunk Magyarországon, felsőoktatási intézményben tanulni kívánó diákok vonatkozásában az utazás során érvényesített szabályok részleteiről. Kérjük, vegyék figyelembe, hogy minden esetben a kormányrendelet szövege a mérvadó.

Tovább