Hírek

Schengeni vízum és tartózkodási engedély iránti kérelmek átvételének ideiglenes felfüggesztése

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2020. március 13-tól a Kínai Népköztársaság területén működő magyar külképviseletek és vízumközpontok - további tájékoztatásig - nem vesznek át sem vízum, sem tartózkodási engedély iránti kérelmet.

Tovább

TÁJÉKOZTATÓ AZ ÚJ KORONAVÍRUSOS (2019-NCOV) MEGBETEGEDÉS ESETÉN KIJELÖLT KÓRHÁZAKRÓL

 

Tisztelt Állampolgáraink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság közleménye szerint a koronavírussal fertőzött esetek diagnosztizálására és a diagnosztizált esetek kezelésére az alábbi kórházak kerültek hivatalosan kijelölésre Peking városában. 

Minden kedves állampolgárunknak javasoljuk, hogy fokozottan figyeljenek a higiéniás szabályok betartására illetve kerüljék el a szükségtelen szabadtéri tevékenységeket és tömegrendezvényeket.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium az alábbi linken folyamatosan frissíti a vonatkozó információkat: 

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/koronavirus

 

Üdvözlettel,

Magyarország Pekingi Nagykövetsége

Konzuli Osztály

 

Tovább

Kérdőíves felmérés a Konzuli Szolgálat honlapjával kapcsolatban

A Konzuli Szolgálat honlapjának fejlesztésével kapcsolatban ezúton szeretnénk felkérni tisztelt állampolgárainkat, hogy az alábbi kérdőív kitöltésével tegyék meg a honlappal kapcsolatos észrevételeiket, javaslataikat, visszajelzéseiket.

Tovább

A Konzuli Osztály nyitvatartása az ünnepi időszakban

Felhívjuk tisztelt ügyfeleink figyelmét arra, hogy 2019. december 20. és 2020. január 1. között, magyar állampolgárt érintő sürgős, azonnali beavatkozást igénylő érdekvédelmi ügyek kivételével a Konzuli Osztályon szünetel az ügyfélfogadás. 2020. január 2-tól a Konzuli Osztály a szokásos rendben fogadja az ügyfeleket.

Tovább