Hírek

Koronavírussal kapcsolatos tájékoztató 2

Felhívjuk minden Pekingbe utazó figyelmét arra, hogy 2020. március 16-tól minden külföldről érkező utas, állampolgárságtól függetlenül 14 napos karantén-intézkedés hatálya alá kerül. A karantén helyszínét a helyi hatóságok által meghatározott, az elkülönítés végrehajtására meghatározott gyűjtőpontokon jelölik ki (általában valamelyik kijelölt szállodában), tehát nem lehetséges az elkülönítés otthon való eltöltése. A karantén-intézkedés költségeit az érintetteknek maguknak kell állniuk. 

Tovább

Schengeni vízum és tartózkodási engedély iránti kérelmek átvételének ideiglenes felfüggesztése

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2020. március 13-tól a Kínai Népköztársaság területén működő magyar külképviseletek és vízumközpontok - további tájékoztatásig - nem vesznek át sem vízum, sem tartózkodási engedély iránti kérelmet.

Tovább

Koronavírussal kapcsolatos tájékoztató

A Kínában kitört járványt érintően Magyarország pekingi nagykövetsége folyamatos kapcsolatban van az illetékes kínai hatóságokkal.

Kérjük a Kínába utazó magyar állampolgárokat, hogy kellő körültekintéssel tervezzék meg útjukat, és mindenképpen regisztrálják magukat a konzuli szolgálat honlapján (https://konzinfougyseged.mfa.gov.hu/#!/login).

Sikertelen online regisztráció esetén az alábbi e-mail címeken keresztül lehet jelentkezni:

consular.pek@mfa.gov.hu

konzulivedelem.pek@mfa.gov.hu

Tovább

TÁJÉKOZTATÓ AZ ÚJ KORONAVÍRUSOS (2019-NCOV) MEGBETEGEDÉS ESETÉN KIJELÖLT KÓRHÁZAKRÓL

 

Tisztelt Állampolgáraink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság közleménye szerint a koronavírussal fertőzött esetek diagnosztizálására és a diagnosztizált esetek kezelésére az alábbi kórházak kerültek hivatalosan kijelölésre Peking városában. 

Minden kedves állampolgárunknak javasoljuk, hogy fokozottan figyeljenek a higiéniás szabályok betartására illetve kerüljék el a szükségtelen szabadtéri tevékenységeket és tömegrendezvényeket.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium az alábbi linken folyamatosan frissíti a vonatkozó információkat: 

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/koronavirus

 

Üdvözlettel,

Magyarország Pekingi Nagykövetsége

Konzuli Osztály

 

Tovább

Kérdőíves felmérés a Konzuli Szolgálat honlapjával kapcsolatban

A Konzuli Szolgálat honlapjának fejlesztésével kapcsolatban ezúton szeretnénk felkérni tisztelt állampolgárainkat, hogy az alábbi kérdőív kitöltésével tegyék meg a honlappal kapcsolatos észrevételeiket, javaslataikat, visszajelzéseiket.

Tovább