Hírek

Konzuli Részleg ügyfélfogadási rendje a Tavaszi fesztivál alatt

Felhívjuk Tisztelt Ügyfeleink figyelmét, hogy a 2024. február 10. és 2024. február 17. között tartandó Tavaszi Fesztivál alatt - magyar állampolgárt érintő sürgős, azonnali beavatkozást igénylő érdekvédelmi ügyek kivételével - a Konzuli Részlegen szünetel az ügyfélfogadás. 2024. február 19-től a Konzuli Részleg a szokásos rendben fogadja az ügyfeleket.

 

Tovább

Tájékoztatás tartózkodási engedélyekről 2024.01.01-től

Felhívjuk tisztelt ügyfeleink figyelmét, hogy 2024. január 1. napjával új idegenrendészeti törvény lép hatályba. Az e törvény hatálybalépése előtt benyújtott, tartózkodási, valamint letelepedési engedélyekre vonatkozó kérelmek tekintetében az eljárás 2024. január 1-je és 2024. február 29-e között szünetel.

A törvény (2) értelmében 2024. január 1. és 2024. február 29. között:

  1. tartózkodási engedély iránti kérelem – a nemzeti érdekből kiállított tartózkodási engedélyre vonatkozó kérelem kivételével –,
  2. letelepedési engedély, valamint e törvény szerinti tartózkodási kártya iránti kérelem – a nemzeti érdekből kiállított nemzeti tartózkodási kártyára vonatkozó kérelem kivételével –

nem nyújtható be.

A törvény (3) értelmében a 2024. január 1. és 2024. február 29. között lejáró tartózkodási engedélyek és letelepedési engedélyek érvényessége 2024. április 30-ig meghosszabbodik.

További információért javasoljuk, hogy az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság honlapját keressék fel: http://oif.gov.hu/index.php?lang=hu

Tovább

Konzuli Részleg ügyfélfogadási rendje az év végi ünnepek alatt

Felhívjuk Tisztelt Ügyfeleink figyelmét, hogy 2023. december 29-től - magyar állampolgárt érintő sürgős, azonnali beavatkozást igénylő érdekvédelmi ügyek kivételével – a Konzuli Részlegen szünetel az ügyfélfogadás.

A vízumkérelmek átvételével megbízott külső szolgáltató, a VFS Global - pekingi konzuli kerületében található – vidéki vízumkérelemátvevő irodáiban (Kuangcsou, Sencsen, Hszian, Senjang, Vuhan, Csinan) az utolsó vízumkérelemátvételre kijelölt időpont 2023. december 15, míg a pekingi vízumkérelemátvevő központ esetében 2023. december 20. Ezt követően konzuli részlegünk ügyfélszolgálatán közvetlenül terjeszthető elő vízumkérelem, elektronikus úton történő időpontfoglalást követően. Megkereséseiket a visa.pek@mfa.gov.hu e-mailcímre várjuk.

2024. január 02-től a Konzuli Részleg és a külső szolgáltató (VFS Global) irodái is a szokásos rendben fogadják az ügyfeleket, időpont a következő oldalakon foglalható:

VFS Global: https://www.vfsglobal.com/one-pager/hungary/china/english/

Konzuli részleg ügyfélszolgálata: https://konzinfoidopont.mfa.gov.hu/

Tovább

Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram 2024/2025-ös tanévre szóló pályázati felhívása

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2023. november 7-én megnyílt a Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram 2024/2025-ös tanévre szóló pályázata.

A részletekért kérjük kattintson a "TOVÁBB" gombra.

Tovább

Konzuli Részleg ügyfélfogadási rendje a Magyar Nemzeti Ünnep alatt

Felhívjuk tisztelt ügyfeleink figyelmét, hogy a nemzeti ünnepre való tekintettel 2023. október 23-án - magyar állampolgárt érintő sürgős, azonnali beavatkozást igénylő érdekvédelmi ügyek kivételével - a Konzuli Részlegen szünetel az ügyfélfogadás. 2023. október 24-től a Konzuli Részleg a szokásos rendben fogadja az ügyfeleket.

Tovább