Kedves Látogató!

Üdvözlöm Önt Magyarország pekingi nagykövetségének honlapján.

Remélem, hogy a honlapot böngészve hasznos információkat talál Magyarországról, a magyar-kínai kapcsolatokról, legyen az állami, kormányzati együttműködéssel, vagy a gazdasággal, idegenforgalommal, kultúrával, utazással, vagy konzuli üggyel kapcsolatos terület.

A magyar-kínai kapcsolatok az elmúlt években különös dinamizmussal fejlődtek, és mára eddig sosem látott szintre és minőségre emelkedtek. Magyarország a kétoldalú együttműködés elmélyítése mellett élenjáró, megkerülhetetlen szereplőjévé vált Kína közép-kelet-európai régióval, illetve Európa egészével folytatott együttműködésének. Ezen eredményeknek magam és a nagykövetség munkatársai is büszke közreműködői vagyunk. Örömömre szolgál, hogy ebben a kiemelkedő időszakban segíthetem nagykövetként a magyar-kínai kapcsolatok építését.

Magyarország szerepének megerősödésével az országunk és a magyar-kínai kapcsolatok iránti érdeklődés is egyre növekszik, így fontosabbá válik a megfelelő tájékoztatás, melyben honlapunk is nélkülözhetetlen szerepet játszik.

A honlap elkészítésekor arra törekedtünk, hogy mind a magyar állampolgároknak, mind a hazánk iránt érdeklődőknek valódi segítségére legyünk a tájékozódásban, felmerült kérdéseik megválaszolásában.

 

                                                                                                                                                                             Pesti Máté nagykövet