Hírek

Új időpontfoglaló rendszer

Ezúton tájékoztatjuk minden kedves Ügyfelünket, hogy a konzuli részleg ügyfélszolgálatának időpontfoglaló rendszere megújult, mely a https://konzinfoidopont.mfa.gov.hu oldalon elérhető magyar, angol és kínai nyelveken. Az időpontfoglaló rendszer a webes elérhetőség mellett mobil eszközökön is egyszerűen használható, elsősorban Chrome böngészőben javasolt a megtekintés.

Kérjük kedves Ügyfeleinket, hogy a konzuli ügyeik intézésre a fent jelzett honlapon keresztül legyenek kedvesek időpontot foglalni. Amennyiben schengeni vízum iránti kérelem benyújtására konzuli részlegünk ügyfélszolgálatán nincs megfelelő időpont, úgy a vízumkérelmek átvételével megbízott külső szolgáltató, a VFS Global irodái Peking, Kuangcsou és Csangsa városaiban várják a kérelmezőket: https://visa.vfsglobal.com/chn/en/hun/.

Amennyiben nem áll rendelkezésre megfelelő időpont tartózkodási engedélyt kérelmező diákok számára, úgy kérjük, hogy konzuli részlegünknek közvetlenül a consular.pek@mfa.gov.hu avagy visa.pek@mfa.gov.hu e-mailcímeken legyenek kedvesek jelezni időpont iránti igényüket.

Tovább

A Konzuli Részleg ügyfélfogadási rendje a Sárkányhajó fesztivál és Pünkösd ünnepe alatt

Felhívjuk a tisztelt Ügyfeleink figyelmét, hogy a Sárkányhajó fesztivál, valamint Pünkösd ünnepe alatt 2022. június 3-6 között magyar állampolgárt érintő sürgős, azonnali beavatkozást igénylő érdekvédelmi ügyek kivételével - a Konzuli Részlegen szünetel az ügyfélfogadás. 2022. június 7 -től a Konzuli Részleg a szokásos rendben fogadja az ügyfeleket.

Tovább

A Konzuli Részleg ügyfélfogadási rendje a Munka ünnepe alatt

Felhívjuk a tisztelt Ügyfeleink figyelmét, hogy a Munka ünnepe alatt, 2022. május 1-4 között - magyar állampolgárt érintő sürgős, azonnali beavatkozást igénylő érdekvédelmi ügyek kivételével - a Konzuli Részlegen szünetel az ügyfélfogadás. 2022. május 05-tól a Konzuli Részleg a szokásos rendben fogadja az ügyfeleket.

Tovább

A Konzuli Részleg ügyfélfogadási rendje a Húsvéti ünnepek alatt

Felhívjuk a tisztelt Ügyfeleink figyelmét, hogy a Húsvéti ünnepek alatt, 2022. április 15-18 között - magyar állampolgárt érintő sürgős, azonnali beavatkozást igénylő érdekvédelmi ügyek kivételével - a Konzuli Részlegen szünetel az ügyfélfogadás. 2022. április 19-től a Konzuli Részleg a szokásos rendben fogadja az ügyfeleket.

Tovább

Konzuli Részleg ügyfélfogadási rendje a Qingming Fesztivál alatt

Felhívjuk tisztelt Ügyfeleink figyelmét, hogy a Qingming fesztivál alatt, 2022. április 4-5 között és a - magyar állampolgárt érintő sürgős, azonnali beavatkozást igénylő érdekvédelmi ügyek kivételével - a Konzuli Részlegen szünetel az ügyfélfogadás. 2022. április 06-tól a Konzuli Részleg a szokásos rendben fogadja az ügyfeleket.

Tovább