Hírek

Konzuli Részleg ügyfélfogadási rendje a Magyar Nemzeti Ünnep alatt

Felhívjuk tisztelt ügyfeleink figyelmét, hogy a nemzeti ünnepre való tekintettel 2023. március 15-én - magyar állampolgárt érintő sürgős, azonnali beavatkozást igénylő érdekvédelmi ügyek kivételével - a Konzuli Részlegen szünetel az ügyfélfogadás. 2023. március 16-tól a Konzuli Részleg a szokásos rendben fogadja az ügyfeleket.

Tovább

Turistacsoportok újraindulása

A kínai kulturális és turisztikai minisztérium bejelentése szerint 2023. február 06-tól az utazási irodák és online cégek fokozatosan újraindítják a külföldre irányuló csoportos utak szervezését kínai állampolgárok számára meghatározott célországokba. Az elsőként megjelölt utazási célországok között Magyarország is szerepel.

A bejelentés nyomán nagykövetségünk konzuli részlege felkészült az ADS és egyéb turistacsoportok vízumkérelmeinek fogadására, az eljárással kapcsolatban további információ a konzuli információk menüpont alatt található.

A vízumkérelmek átvételében a VFS Global kiszervező cég segédkezik nagykövetségünknek, turistacsoportok számára időpontfoglalás a következő oldalon található információk szerint lehetséges: https://visa.vfsglobal.com/chn/en/hun/

Tovább

Konzuli Részleg ügyfélfogadási rendje a Tavaszi fesztivál alatt

Felhívjuk tisztelt ügyfeleink figyelmét, hogy a 2023. január 23. és 29. között tartandó Tavaszi Fesztivál alatt, magyar állampolgárt érintő sürgős, azonnali beavatkozást igénylő érdekvédelmi ügyek kivételével a Konzuli Részlegen szünetel az ügyfélfogadás. 2023. január 30-tól a Konzuli Részleg a szokásos rendben fogadja az ügyfeleket.

Tovább

A KÍNÁBA TÖRTÉNŐ UTAZÁS EGÉSZSÉGÜGYI SZABÁLYAINAK VÁLTOZÁSA

2023. január 08. napjától a Kínába történő utazás kötelező karanténidőszak letöltése nélkül lehetséges. Az új beutazási szabályok szerint – többek között – nem szükséges a Kínai Népköztársaság budapesti nagykövetségétől zöld egészségügyi kódot igényelni.

Kínába történő indulás előtt 48 órával kötelező PCR tesztet végezni, mely az indulási ország bármely tesztelésre jogosult laborjában végezhető. A negatív teszteredményt a kínai vámhatóság egészségügyi rendszerébe kötelező feltölteni, mint egészségügyi nyilatkozatot. Pozitív teszteredménnyel továbbra sem lehet utazni.

Általános tájékoztató található a nagykövetségi kezdőlapon „COVID-19 koronavírussal kapcsolatos tájékoztató” oldalon, a helyi járványügyi intézkedésekkel, helyzettel és belépési szabályokkal kapcsolatban pedig további részletek találhatók a „Konzuli Információk/COVID-19 helyi járványügyi intézkedések és előírások” menüpont alatt. A Kínába történő utazással kapcsolatban javasoljuk továbbá a Kínai Népköztársaság budapesti nagykövetsége honlapjának tanulmányozását: http://hu.china-embassy.gov.cn/hu/xwdt/202212/t20221229_10998321.htm. Emellett az egészségügyi nyilatkozattal vagy a beutazást követő speciális helyi egészségügyi intézkedésekkel kapcsolatban a légitársaságok valamint a belépés városának helyi egészségügyi hatóságai adhatnak bővebb információt. 

Tovább

Konzuli Részleg ügyfélfogadási rendje az év végi ünnepek alatt

Felhívjuk tisztelt ügyfeleink figyelmét, hogy 2022. december 22. és 2023. január 2. között, magyar állampolgárt érintő sürgős, azonnali beavatkozást igénylő érdekvédelmi ügyek kivételével a Konzuli Részlegen szünetel az ügyfélfogadás. 2023. január 3-tól a Konzuli Részleg a szokásos rendben fogadja az ügyfeleket.

Tovább