3 Jan

2023. január 08. napjától a Kínába történő utazás kötelező karanténidőszak letöltése nélkül lehetséges. Az új beutazási szabályok szerint – többek között – nem szükséges a Kínai Népköztársaság budapesti nagykövetségétől zöld egészségügyi kódot igényelni.

Kínába történő indulás előtt 48 órával kötelező PCR tesztet végezni, mely az indulási ország bármely tesztelésre jogosult laborjában végezhető. A negatív teszteredményt a kínai vámhatóság egészségügyi rendszerébe kötelező feltölteni, mint egészségügyi nyilatkozatot. Pozitív teszteredménnyel továbbra sem lehet utazni.

Általános tájékoztató található a nagykövetségi kezdőlapon „COVID-19 koronavírussal kapcsolatos tájékoztató” oldalon, a helyi járványügyi intézkedésekkel, helyzettel és belépési szabályokkal kapcsolatban pedig további részletek találhatók a „Konzuli Információk/COVID-19 helyi járványügyi intézkedések és előírások” menüpont alatt. A Kínába történő utazással kapcsolatban javasoljuk továbbá a Kínai Népköztársaság budapesti nagykövetsége honlapjának tanulmányozását: http://hu.china-embassy.gov.cn/hu/xwdt/202212/t20221229_10998321.htm. Emellett az egészségügyi nyilatkozattal vagy a beutazást követő speciális helyi egészségügyi intézkedésekkel kapcsolatban a légitársaságok valamint a belépés városának helyi egészségügyi hatóságai adhatnak bővebb információt.