Hírek

Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram

A Külgazdasági és Külügyminisztérium elindítja a  Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogramot, amely célja a magyar gyökerekkel rendelkező külföldi hallgatók magyar felsőoktatási intézményekben folytatandó tanulmányainak kiemelt támogatása.

Tovább

Tájékoztatás a Kína területére történő belépésről érvényes tartózkodási engedéllyel rendelkező külföldiek részére

Tekintettel a jelenlegi COVID-19 helyzetre, kiemelve a járványmegelőzés és -ellenőrzés szükségességét, a kínai Külügyminisztérium és a kínai Nemzeti Bevándorlási Hivatal (NIA) az érvényes kínai vízummal vagy tartózkodási engedéllyel rendelkező külföldi állampolgárok beutazásának ideiglenes felfüggesztéséről szóló 2020. március 26-án kiadott közleményét az alábbi módosításokkal egészítette ki. 

Tovább

KONZULI ÜGYFÉLFOGADÁSUNK RENDJE A KÍNAI NEMZETI ÜNNEP IDŐSZAKÁBAN

Felhívjuk tisztelt ügyfeleink figyelmét arra, hogy Nagykövetségünk Konzuli Részlege a kínai Nemzeti Ünnep idején, 2020. október 1. és 8. között zárva tart. Magyar állampolgárt érintő sürgős, azonnali beavatkozást igénylő érdekvédelmi ügyek kivételével a Konzuli Részlegen szünetel az ügyfélfogadás. 2020. október 9-től a Konzuli Részleg a szokásos rendben fogadja az ügyfeleket.

Tovább

Eljárásrend a nem magyar állampolgárságú hallgatók Magyarországra történő beutazásának és egészségügyi vizsgálatának speciális szabályairól

A járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló 408/2020. (VIII. 30.) Korm. rendelet értelmében 2020. szeptember 1-jétől Magyarország módosította a beutazás szabályait. Az alábbiakban, tájékoztató jelleggel, rövid áttekintést adunk Magyarországon, felsőoktatási intézményben tanulni kívánó diákok vonatkozásában az utazás során érvényesített szabályok részleteiről. Kérjük, vegyék figyelembe, hogy minden esetben a kormányrendelet szövege a mérvadó.

Tovább

Konzuli Részleg nyitvatartása az Államalapítás Ünnepe alatt

Felhívjuk Tisztelt Ügyfeleink figyelmét arra, hogy 2020. augusztus 20. napjától, az Államalapítás Ünnepe alkalmából - magyar állampolgárt érintő sürgős, azonnali beavatkozást igénylő érdekvédelmi ügyek kivételével - a Konzuli Részlegen szünetel az ügyfélfogadás. 2020. augusztus 24-től a Konzuli Részleg a szokásos rendben fogadja az ügyfeleket.

Tovább