Hírek

Konzuli Részleg ügyfélfogadási rendje az év végi ünnepek alatt

Felhívjuk tisztelt ügyfeleink figyelmét, hogy 2020. december 21. és 2021. január 4. között, magyar állampolgárt érintő sürgős, azonnali beavatkozást igénylő érdekvédelmi ügyek kivételével a Konzuli Részlegen szünetel az ügyfélfogadás. 2020. január 4-től a Konzuli Részleg a szokásos rendben fogadja az ügyfeleket.

Tovább

Veszélyhelyzet kihirdetése Magyarországon

A koronavírus-járvány miatt a kormány döntésének megfelelően 2020. november 03-tól rendkívüli jogrend lépett életbe Magyarországon. A kormány a koronavírus-világjárvány következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében Magyarország egész területére veszélyhelyzetet hirdetett ki.

A vonatkozó kormányrendeletek:

Tovább

Tájékoztatás a Kínai Népköztársaság területére történő belépés újabb korlátozásairól

2020. november 06. napjától a Kínai Népköztársaság területére történő visszatérés feltétele a repülőgépre történő beszállást megelőző 48 órán belül elvégzett és negatív eredményt produkáló PCR teszt és IgM antitest vérvizsgálat, illetve az elvégzett vizsgálatok helye szerint kínai nagykövetség által kiállított igazolás beszerzése. További részletszabály, hogy tranzitálás esetén, a tranzitországban is el kell végeztetni a vizsgálatokat, majd az érintett kínai nagykövetség által kiállított igazolást szintén be kell szerezni. További részletekért kattintson a TOVÁBB gombra.

Tovább

KONZULI ÜGYFÉLFOGADÁSUNK RENDJE AZ 1956-OS FORRADALOM ÜNNEPÉN

Felhívjuk tisztelt ügyfeleink figyelmét arra, hogy Nagykövetségünk Konzuli Részlege az 1956-os Forradalom Ünnepén, 2020. október 23. napján zárva tart. Magyar állampolgárt érintő sürgős, azonnali beavatkozást igénylő érdekvédelmi ügyek kivételével a Konzuli Részlegen szünetel az ügyfélfogadás. 2020. október 26-tól a Konzuli Részleg a szokásos rendben fogadja az ügyfeleket.

Tovább

Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram

A Külgazdasági és Külügyminisztérium elindítja a  Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogramot, amely célja a magyar gyökerekkel rendelkező külföldi hallgatók magyar felsőoktatási intézményekben folytatandó tanulmányainak kiemelt támogatása.

Tovább