Hírek

Konzuli Részleg ügyfélfogadási rendje a Tavaszi fesztivál alatt

Felhívjuk tisztelt ügyfeleink figyelmét, hogy a 2023. január 23. és 29. között tartandó Tavaszi Fesztivál alatt, magyar állampolgárt érintő sürgős, azonnali beavatkozást igénylő érdekvédelmi ügyek kivételével a Konzuli Részlegen szünetel az ügyfélfogadás. 2023. január 30-tól a Konzuli Részleg a szokásos rendben fogadja az ügyfeleket.

Tovább

A KÍNÁBA TÖRTÉNŐ UTAZÁS EGÉSZSÉGÜGYI SZABÁLYAINAK VÁLTOZÁSA

2023. január 08. napjától a Kínába történő utazás kötelező karanténidőszak letöltése nélkül lehetséges. Az új beutazási szabályok szerint – többek között – nem szükséges a Kínai Népköztársaság budapesti nagykövetségétől zöld egészségügyi kódot igényelni.

Kínába történő indulás előtt 48 órával kötelező PCR tesztet végezni, mely az indulási ország bármely tesztelésre jogosult laborjában végezhető. A negatív teszteredményt a kínai vámhatóság egészségügyi rendszerébe kötelező feltölteni, mint egészségügyi nyilatkozatot. Pozitív teszteredménnyel továbbra sem lehet utazni.

Általános tájékoztató található a nagykövetségi kezdőlapon „COVID-19 koronavírussal kapcsolatos tájékoztató” oldalon, a helyi járványügyi intézkedésekkel, helyzettel és belépési szabályokkal kapcsolatban pedig további részletek találhatók a „Konzuli Információk/COVID-19 helyi járványügyi intézkedések és előírások” menüpont alatt. A Kínába történő utazással kapcsolatban javasoljuk továbbá a Kínai Népköztársaság budapesti nagykövetsége honlapjának tanulmányozását: http://hu.china-embassy.gov.cn/hu/xwdt/202212/t20221229_10998321.htm. Emellett az egészségügyi nyilatkozattal vagy a beutazást követő speciális helyi egészségügyi intézkedésekkel kapcsolatban a légitársaságok valamint a belépés városának helyi egészségügyi hatóságai adhatnak bővebb információt. 

Tovább

Konzuli Részleg ügyfélfogadási rendje az év végi ünnepek alatt

Felhívjuk tisztelt ügyfeleink figyelmét, hogy 2022. december 22. és 2023. január 2. között, magyar állampolgárt érintő sürgős, azonnali beavatkozást igénylő érdekvédelmi ügyek kivételével a Konzuli Részlegen szünetel az ügyfélfogadás. 2023. január 3-tól a Konzuli Részleg a szokásos rendben fogadja az ügyfeleket.
Tovább

Konzuli Részleg ügyfélfogadási rendje Mindenszentek ünnepe alatt

Felhívjuk Tisztelt Ügyfeleink figyelmét, hogy 2022. október 31 és 2022. november 01 napján, Mindenszentek Ünnepe alkalmából - magyar állampolgárt érintő sürgős, azonnali beavatkozást igénylő érdekvédelmi ügyek kivételével - a Konzuli Részlegen szünetel az ügyfélfogadás. 2022. november 02-től a Konzuli Részleg a szokásos rendben fogadja az ügyfeleket.

Tovább