Kérjük, vegye figyelembe a külföldiek rendőrségen történő regisztrációjára vonatkozó előírásokat. A kereskedelmi szálláshely, vagy a szállásadója köteles Önnek megadni a megfelelő tájékoztatást és gondoskodni a tartózkodás megfelelő bejelentésének megtörténtéről.

Azon külföldiek, akik olyan vállalkozásoknál vagy intézményeknél szállnak meg, mint a vendéglátó ipari egységek, (pl. szálloda, vendégház, hostel), vagy iskolák, kormányzati hivatalok, közintézmények és más kínai szervezetek, kötelesek az érvényes útlevelüket vagy a tartózkodási engedélyüket bemutatni és kitölteni az ideiglenes tartózkodás bejelentésére vonatkozó formanyomtatványt. Amennyiben külföldiek számára nyitva nem álló helyen szállnak meg, úgy a menetjegyüket is be kell mutatniuk.

Amennyiben egy külföldi egy kínai állampolgárnál száll meg, amennyiben a lakhely a városban van, úgy a házigazda, vagy maga a külföldi, a külföldi megérkezését követő 24 órán belül köteles jelentkezni a helyi közbiztonsági hatóságnál (rendőrségen) a külföldi útlevelével és más dokumentumaival és a szállásadó lakhely könyvecskéjével és ki kell tölteni az ideiglenes tartózkodás bejelentésére vonatkozó formanyomtatványt. Amennyiben a lakhely vidéken van, úgy a rendőrséghez vagy a lakcím nyilvántartó hivatalhoz történő bejelentésnek 72 órán belül kell megtörténnie.

Amennyiben a külföldi egy külföldi szervezetnél, vagy egy Kínában élő másik külföldinél száll meg, úgy a szállásadó szervezet, a házigazda, vagy maga a külföldi, a külföldi megérkezését követő 24 órán belül köteles jelentkezni a helyi közbiztonsági hatóságnál (rendőrségen) a külföldi útlevelével és más dokumentumaival és ki kell tölteni az ideiglenes tartózkodás bejelentésére vonatkozó formanyomtatványt.

Az alábbi linkekre kattintva megtalálja a külföldiekre vonatkozó alapvető szabályokat angol nyelven