Ügyfélfogadási idő, időpontfoglalás

A konzulátus ügyfélfogadási rendje

 

Ügyfélfogadás:

Hétfő – Csütörtök – Péntek :            9.00-12.00 óra

Hétfő – Kedd – Csütörtök:               13.00-16.00 óra

 

Felhívjuk szíves figyelmét arra is, hogy a konzulátus magyar és kínai ünnepnapokon, továbbá minden hónap utolsó munkanapján zárva tart.

 

Elérhetőségek:

Telefonszám: 10 6532-0665 (csak tájékoztatásért)

Magyarországról: 00-86-10-6532-0665

E-mail: consular.pek[at]mfa.gov.hu, vízumügyek: visa.pek[at]mfa.gov.hu, érdekvédelmi ügyek: konzulivedelem.pek[at]mfa.gov.hu

 

Előzetes időpont foglalás:

A konzulátuson az ügyintézés előzetes időpontfoglalás alapján történik. Nincs szükség előzetes időpontfoglalásra az alábbi esetekben:

  • magyar állampolgár érdekvédelmi ügye
  • az egyszeri hazautazásra szolgáló ideiglenes útlevél kiállítása
  • halottszállítási engedély kiállítása
  • okiratok, dokumentumok kiadása.

 

Az időpont foglalása schengeni vízum és tartózkodási engedély ügyekben 

 

menügomb alatt, közvetlenül történik, míg egyéb ügyekben (pl. útlevél, hitelesítés, hazai anyakönyvezési ügyek) a fenti elérhetőségeken (email vagy telefon útján) lehet időpontot foglalni.

Az ügyfélfogadási rendszerben az időpontfoglaláskor az alapügyet kell kiválasztani (vízum vagy tartózkodási engedély). Az időpontot mindig az ügyfél nevére kell foglalni. A kiválasztásnál a személyek számánál azt kell jelölni, hogy hány ügyfél ügyét intézik az adott időpontban. Így például a gyermek kérelménél a gyermek nevét kell megadni, és egy főt kell kiválasztani, függetlenül attól, hogy a kérelem benyújtásakor a két szülőnek is jelen kell lennie.

Kérjük, hogy az időpont visszaigazolását tartalmazó e-mailt hozza magával.

 

Felhívjuk tisztelt ügyfeleink figyelmét arra, hogy schengeni vízumkérelmet a külképviselet a vízumkérelmek átvételére felhatalmazott szerződött partnere, a VFS Global által működtetett vízumközpontokban is benyújthatnak, Kína területén összesen 14 városban. A vízumközpontok elérhetőségéről, a benyújtandó iratok köréről, valamint a vízumeljárásról részletes tájékoztatást találnak a VFS Global honlapján: https://www.vfsglobal.cn/Hungary/China/English/index.html

 

FIGYELEM! Kérjük, hogy lehetősége szerint minden ügyfél egy adott ügyre csak egy időpontot legyen kedves foglalni.

A konzulátuson az időpontfoglalás nélküli ügyfelek ügyeinek intézése az ügyfélfogadási időben érkezési sorrendben történik. Az ügyintézés során az előzetes időponttal rendelkező ügyfelek előnyt élveznek, ezért esetenként a várakozási idő igen hosszú, egy-két óra is lehet. Munkatársaink törekednek arra, hogy mindenki a lehető leghamarabb sorra kerüljön.

Ahhoz, hogy minél több ügyfelet tudjunk fogadni, lerövidítettük az egyes ügyek ügyintézési idejét, ehhez azonban ügyfeleink segítsége is kell, ezért kérjük, hogy lehetőség szerint előzetesen kitöltött adatlapokkal, illetve előkészített anyagokkal legyenek kedvesek a külképviseletre érkezni.