Hírek

Konzuli Részleg ügyfélfogadási rendje az Őszközép Ünnepe alatt

Felhívjuk Tisztelt Ügyfeleink figyelmét, hogy az Őszközép Ünnepe alatt, 2021. szeptember 19 – szeptember 21 között - magyar állampolgárt érintő sürgős, azonnali beavatkozást igénylő érdekvédelmi ügyek kivételével - a Konzuli Részlegen szünetel az ügyfélfogadás. 2021. szeptember 22-től a Konzuli Részleg a szokásos rendben fogadja az ügyfeleket.

Tovább

Planet Budapest 2021

A Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó a visegrádi országok közös fenntartható fejlődéssel foglalkozó eseménye.
Tovább

Idén is megnyílt a jelentkezés a Magyar Diplomáciai Akadémia Diplomataképző Programjára

Április 6-án elindult a jelentkezés a Diplomataképző Program második évfolyamára. A program széleskörű, versenyképes képzést kínál azoknak, akik a magyar diplomáciai karban akarnak dolgozni, valamint a magyar nemzeti és gazdasági érdekeket szeretnék képviselni a világban.


A program részleteiről és a felvételi folyamatról további információk érhetők el a Magyar Diplomáciai Akadémia honlapján (www.magyardiplomaciaiakademia.hu) és Facebook-oldalán (facebook.com/DiplomaciaiAkademia). Az Akadémia várja minden érdeklődő jelentkezését 2021. május 7-ig!

Tovább

Oltópontok

Tisztelt Honfitársunk!

 

A Kínai Népköztársaság területén fokozatosan megnyílik a lehetőség az új típusú koronavírus elleni kínai fejlesztésű oltóanyag igénybevételére az országban élő külföldi állampolgárok, így magyar állampolgárok számára is. A fővárosban kijelölt oltópontok listája a következő: Oltópontok listája.

 

Üdvözlettel,

 

 

Tovább

Tájékoztatás homokviharról

 

Tisztelt Állampolgáraink!
 
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a kínai Meteorológiai Hivatal 2021. március 15. 06:00 órakor tett bejelentése szerint a következő térségekben várható homokvihar: Peking, Tianjin, Hebei, Shanxi, Shaanxi, Gansu, Ningxia, Liaoning, Jilin, Heilongjiang, Belső Mongólia és Xinjiang. Az előrejelzések szerint 2021. március 15. 08:00 – 2021. március 16. 08:00 óra között várható a vihar lecsengése, mely időszakra a meteorológiai szolgálat sárga jelzést adott ki.
 
Felhívjuk minden kedves állampolgárunk figyelmét, hogy a helyi hatóságok azt javasolják, hogy maradjanak zárt helyen, a kültéri tartózkodást lehetőség szerint kerüljék.
Tovább