Hírek

Tájékoztatás homokviharról

 

Tisztelt Állampolgáraink!
 
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a kínai Meteorológiai Hivatal 2021. március 15. 06:00 órakor tett bejelentése szerint a következő térségekben várható homokvihar: Peking, Tianjin, Hebei, Shanxi, Shaanxi, Gansu, Ningxia, Liaoning, Jilin, Heilongjiang, Belső Mongólia és Xinjiang. Az előrejelzések szerint 2021. március 15. 08:00 – 2021. március 16. 08:00 óra között várható a vihar lecsengése, mely időszakra a meteorológiai szolgálat sárga jelzést adott ki.
 
Felhívjuk minden kedves állampolgárunk figyelmét, hogy a helyi hatóságok azt javasolják, hogy maradjanak zárt helyen, a kültéri tartózkodást lehetőség szerint kerüljék.
Tovább

Veszélyhelyzet kihirdetése Magyarországon

A koronavírus-járvány miatt a kormány döntésének megfelelően 2020. november 03-tól rendkívüli jogrend lépett életbe Magyarországon. A kormány a koronavírus-világjárvány következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében Magyarország egész területére veszélyhelyzetet hirdetett ki.

A vonatkozó kormányrendeletek:

Tovább

Tájékoztatás a Kínai Népköztársaság területére történő belépés újabb korlátozásairól

2020. november 06. napjától a Kínai Népköztársaság területére történő visszatérés feltétele a repülőgépre történő beszállást megelőző 48 órán belül elvégzett és negatív eredményt produkáló PCR teszt és IgM antitest vérvizsgálat, illetve az elvégzett vizsgálatok helye szerint kínai nagykövetség által kiállított igazolás beszerzése. További részletszabály, hogy tranzitálás esetén, a tranzitországban is el kell végeztetni a vizsgálatokat, majd az érintett kínai nagykövetség által kiállított igazolást szintén be kell szerezni. További részletekért kattintson a TOVÁBB gombra.

Tovább

Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram

A Külgazdasági és Külügyminisztérium elindítja a  Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogramot, amely célja a magyar gyökerekkel rendelkező külföldi hallgatók magyar felsőoktatási intézményekben folytatandó tanulmányainak kiemelt támogatása.

Tovább

Tájékoztatás a Kína területére történő belépésről érvényes tartózkodási engedéllyel rendelkező külföldiek részére

Tekintettel a jelenlegi COVID-19 helyzetre, kiemelve a járványmegelőzés és -ellenőrzés szükségességét, a kínai Külügyminisztérium és a kínai Nemzeti Bevándorlási Hivatal (NIA) az érvényes kínai vízummal vagy tartózkodási engedéllyel rendelkező külföldi állampolgárok beutazásának ideiglenes felfüggesztéséről szóló 2020. március 26-án kiadott közleményét az alábbi módosításokkal egészítette ki. 

Tovább